İLHAM VEREN ROL MODELLER –BEHÇET UĞUR TÖREYİN (İTÜ Bilişim Enstitüsü / Profesör)

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1.döneminin son konuğu olarak

"İlham Veren Rol Modeller "etkinliğimizde bu kez yapay zeka ve gelecek temasıyla okuluz gençleriyle buluştuk.

Kanuni Anadolu Lisesi Girişimcilik Kulübü ve TAKADER işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin bu kez konuğu okulumuz 1994 dönemi (ortaokul muzunu),İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr.Behçet Uğur TÖREYİN oldu.

Moderatörlüğünü öğrencimiz İlkim Çiçek Özbay'ın yaptığı 20 Ocak 2022'de gerçekleşen etkinliğimizde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü (ODTÜ)mezunumuz Sn.Töreyin'den ,Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları için çalışma sahalarını ,akademik yaşamın getirdiği araştırma ruhunu ,gelecek için şimdiden üzerinde çalışılan yapay zeka ve makine öğrenmesini dinledik ,ilham aldık.

Değerli konuğumuza ,etkinliğimize yaptığı anlamlı katkılardan ötürü teşekkür ederiz

Prof.Dr.Behçet Uğur TÖREYİN kimdir?

Behçet Uğur Töreyin, lisans (ODTÜ EE-2001), yüksek lisans (Bilkent EE-2003) ve doktora (Bilkent EE-2009) eğitimlerini tamamladıktan sonra Minnesota Üniversitesi (ABD) ve Teksas A&M Üniversitsi'nde (Katar) doktora sonrası araştırmacı olarak görev almıştır. Dr. Töreyin, Temmuz 2011'den itibaren Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nde, Ocak 2014'ten itibaren de aynı üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak Ağustos 2015 tarihine dek görev yapmıştır. Bu süre zarfında, aralıklarla bölüm başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur.

Hâlen, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilişim Enstitüsü'nde öğretim üyesi (profesör) olarak görev yapmakta olan Dr. Töreyin, araştırmalarını işaret işleme ve örüntü tanıma alanlarında, görüntü/ video sıkıştırma/ çözümleme, haberleşme sistemleri ve veri işleme uygulamalarına yönelik olarak sürdürmektedir. Araştırmalarının odağında, görünür/ kızılberisi/ hiperspektral kameralar, pasif kızılberisi algılayıcılar, mikrofonlar, titreşim algılayıcıları ve tayf sezinleme aygıtları gibi farklı pek çok algılayıcıdan gelen işaretin anlamlandırılması ve sıkıştırılması amacıyla yöntem ve algoritmaların geliştirilmesi yer almaktadır. Araştırmalarına ilişkin güncel bilgilere araştırma grubu sayfasından erişilebilir: https://spacing.itu.edu.tr/

30-01-202230-01-202230-01-202230-01-202230-01-202230-01-2022

Yayın: 30.01.2022 - Güncelleme: 30.01.2022 21:40 - Görüntülenme: 623