TRABZON / ORTAHİSAR - Kanuni Anadolu Lisesi

İŞBAŞI GÖZLEM FAALİYETİ - ADALET SARAYI

“İşbaşı Gözlem Faaliyeti “günleri kapsamında 12-H (TM) sınıfı öğrencilerimiz Fatma Malkoç rehberliğinde, 11-G(TM) sınıfı öğrencilerimiz  Fatih Çep  rehberliğinde Trabzon Adalet Sarayı’nda hukuki sistemi yakından tanımak ve bu alandaki kariyer alanlarının pratiğini  gözlemlemek amacıyla mahkeme ziyareti gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz, adaletin işleyişi ve mahkeme salonlarının atmosferi hakkında önemli deneyimler kazandı.

Katılımcı öğrencilerimiz aynı zamanda yerel mahkeme salonunda gerçekleşen ziyaret sırasında duruşma sürecini yakından izleme fırsatı buldular. Bu etkinlikle Hakim, savcı ve avukatların rollerini anlamak adına sorular sorma şansı elde eden öğrencilerimizin hukuk alanındaki ilgilerini güçlendirme ve meslek yolculuklarına daha net bir bakış atmalarını sağlanmış oldu.

Etkinliğin planlanması ve uygulanması sürecinde verdiği katkılardan dolayı değerli velimiz ve  Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi  Başkanı Fatih AKSOY ‘a çok teşekkür ederiz.

19-12-202319-12-2023

Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 11:15 - Görüntülenme: 95