T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Kanuni Anadolu Lisesi

Kanuni Anadolu Lisesi Erasmus+KA220 projesi kapsamında Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünde

Kanuni Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Mustafa BALABAN rehberliğinde öğretmen ve öğrencileri ile akademik başarılarının yanı sıra Erasmus projeleri ve Yılın Girişimci Okulu olarak seçilmesindeki anlamlı başarılarından ötürü Trabzon Milli Eğitim Müdürü Enver GÖRMÜŞ ‘ün makamında ağırlandı.

Okul müdürü Mustafa Balaban “Sanatın tüm dallarını derslere entegre etmek amacıyla başvurulan Erasmus +KA220 Okul Eğitimi Alanında İşbirliği Ortaklıkları projemiz Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından koordinatör okul olarak; aralarında üniversitelerin ,Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve genel müdürlüklerin de yer aldığı 11 projenin arasından hibelendirilen tek projedir. Okulumuzun elde ettiği bu anlamlı başarı bizi son derece gururlandırmıştır.”

Proje irtibat Kişisi Ebru TOPAÇLIOĞLU söz konusu projenin içeriğine dair şu açıklamalarda bulundu:

“Kanuni Anadolu Lisesi koordinatör olarak,31 Aralık 2022-31 Aralık 2024 tarihleri arasında “Daha iyi Sürdürülebilir Kaliteli bir Eğitim için Sanatın her dalının derslere entegre edilmesi’’ adlı 2022-1-TR01-KA220-SCH-000086635 numaralı KA220-SCH-Okul Eğitimi alanında İşbirliği Ortaklıkları projesini yürütecektir.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Projemizin amacı, Sanatın bütün dallarını derslere entegre etmek, Sürdürülebilir Küresel Hedeflerden Kaliteli Eğitim, Küresel Isınma, Deniz Altında Yaşam ve Sürdürülebilir Şehirler ile ilgili Sanatsal Farkındalık çalışmaları yapmak, okullarda Sanatla Terapi Merkezleri Açmak, Sanatın derslere entegre edilmesiyle ilgili örnek dersleri içeren dijital bir rehber kitap oluşturmak ve dış mekanları eğitime sanat aracılığıyla katmayı sağlamaktır.”

Proje ortakları Türkiye’den Karadeniz Teknik Üniversitesi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İspanya’dan European Academy of Creativity ve Ins Front Maritim, Fransa’dan Lycee Leonard de Vinci ve Italya’dan Instituto Comprehensivo L.Ghiberti eğitim kurumlarıdır.

Erasmus + projesine ek olarak Okul Müdürü Mustafa BALABAN “Akademik, sosyal, sportif, kültürel başarılarımızı taçlandıran, bizi gururlandıran bir diğer başarımız ise 2022 ‘’TÜRKİYE YILIN GİRİŞİMCİ OKULU‘ olarak seçilmemizdir. Bu başarımızla ilimizi, ülkemizi Avrupa’nın en büyük Girişimcilik Festivalinde temsil ederek okulumuzun adını “AVRUPA YILIN GİRİŞİMCİ OKULU” olarak kayıtlara geçirdik. Bu anlamda girişimcilik kulübü öğrencileri ve danışman öğretmenlerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.”

Girişimcilik bir zihin yapısı ve sanattan spora her alanda da tetikleyici bir güç. Bu anlamda Girişimcilik kulübü öğrencilerimizin aynı ruhla Erasmus +projemizde de aktif olarak görev alması, hem değerli gençlerimiz hem de projemiz açısından karşılıklı bir kazanım ve değer olacaktır.

Kulüp danışman öğretmeni Hatice Sağlam ;’Okulumuz geçmişten bugüne sahip olduğu eğitim vizyonu ,okul yönetimi,öğretmen ve öğrencilerinin uyguladığı girişimcilik projeleri ve eğitimi faaliyetlerinin değerlendirilmesiyle Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından bu ödülü almıştır.Genç Başarı Eğitim Vakfı lise seviyesinde gençlerde girişimci zihin yapısı oluşturmak amacıyla yaptığı çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği protokolü ile yürütmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.04.2023 - Güncelleme: 30.04.2023 21:06 - Görüntülenme: 1365
  Beğen | 0  kişi beğendi