T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Kanuni Anadolu Lisesi

PROJENİN KAPATILMASI

Avrupa Birliği Erasmus+ programı KA101 Okul Eğitimi alanında 2018 çağrı döneminde hibe almaya hak kazanan  Erasmus+ Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği, KA1010, SELFY-Smart Education Lets Freedom to Youngs adlı ve 2018-1-TR01-KA101-050210 numaralı projemizin sonuna geldik. 22 aylık bir süreç için planlanan projemizi, tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi süreci sebebiyle gerçekleştirilemeyen faaliyetler dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı ile koordineli olarak 11 ay uzatmış ve proje bitiş süresini 2 Haziran 2021'e ertelemiştik.

    Akıllı telefon bağımlılığına farkındalık uyandırarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yeni teknolojik gelişmeleri yakından tanıma, eğitimde rahatlıkla kullanabilecekleri yararlı ve etkili Web 2.0 araçlarını tanıma ve kullanabilme amacıyla yürüttüğümüz projemiz süresi boyunca, planlanan faaliyetlerin bir çoğu, yüz yüze ve online olarak tamamlanmıştır.

Proje amaçlarımıza ulaşmak amacıyla süreç boyunca okul içinde ve dışında çeşitli activitelerle; broşürler, posterler, panolar,takvim, dosya, video spotu yarışmaları,duyurular,sergiler, atölye çalışmaları, değerlendirme toplantıları, anket, ölçekler, sunular,webinarlar v.b. çalışmalar yürütülmüştür. eTwinning platformunda ulusal ve uluslararsı boyutta iki tanesi kurucu olmak üzere toplam 6 tane eTwinning projesi yürütülmüş ve Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketleri alınmıştır. Etwinning platformunda yürüttüğümüz etkin projelerle eTwinning Okulu olmayı başardık.Projemiz kapasamında kurduğumuz Bilişim ve İnternet kulübümüzün, Internetin güvenli ve bilinçli kullanılması alanında yaptığı etkili çalışmalarla ulslararsı geçerliliği olan e-Güvenlik Silver Label ( Gümüş Etiket) etiketi aldık. Her sene kodlama alnında yaptığımız ulusal ve uluslararası etkinlikleri en az üç farklı ülke olarak eş zamanlı gerçekleştirerek, iki sene üst üste Kodlama Alanında Mükemmeliyet Sertifikası ( The Certificate of Excellence in Coding Literacy) aldık. Pandemi süreci döneminde, uzaktan eğitimde öğretmen ve öğrencilerimize faydalı olabilmek adına , öğretmen ve öğrencilerimizin eğitimde rahatlıkla kullanabilecekleri Web 2.0 araçlarını, öğrenmelerini ve kullanabilmelerini sağlamak maksadıyla bir dizi online eğitim webinarları düzenledik.

25 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenen Öğretmenler Kurulu toplantısında, projemizin süreci, faydaları, faaliyetleri, etkileri,sonuçları, beklenen amaçlara ne derece ulaşılıp,ulaşılmadığı değerlendirilerek projenin sürdürülebilirliği adına gelecekte planlanan faaliyetler üzerine konuşuldu. Yapılacak çalışmaların görünürlülüğünün sağlamak amacıyla Proje Web sitesinin ve sosyal medya hesaplarının devamlılığına karar verildi.

Toplantıda, ülkemizde ve ilimizde tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yararlanabilecekleri,uzaktan ve yüz yüze eğitimde kullanabilecekleri en iyi ve yaygın  Web 2. 0 araçlarından oluşan Proje final ürünümüz ''TEKNOLOJİ KİTAPÇIĞI'' içeriği tanıtılarak duyuruldu.

Projemiz dahilinde yapılan ve projemiz sonrası devam edecek olan bir çok faaliyetlerimiz için projemiz Web Sitesi ve Sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edebilirsiniz.

http://selfykal.com/

https://www.facebook.com/groups/2262543490641328

Instagram

TEKNOLOJİ KİTAPÇIĞI  :

 

https://www.storyjumper.com/book/read/109595296/60b6989020d3b


04-06-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2021 - Güncelleme: 04.06.2021 10:34 - Görüntülenme: 594
  Beğen | 0  kişi beğendi