T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Kanuni Anadolu Lisesi

YILIN GİRİŞİMCİ OKULU KANUNİ ANADOLU LİSESİ

Okulumuz Kanuni Anadolu Lisesi ,eğitim vizyonu ve uyguladığı girişimcilik eğitim programlarının değerlendirilmesiyle , Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından "*YILIN GİRİŞİMCİ OKULU* "olarak seçildi.

 

Girişimcilik eğitimindeki en iyi okulların ulusal ve Avrupa çapında belirlendiği "The Entrepreneurial School" TES Ödüllerinin bu yıl 7.si düzenleniyor. 40 ülke arasında yapılan etkinlikte her yıl "Akademik Liseler" ve "Meslek Liseleri" olmak üzere iki ayrı kategoride "Yılın Girişimci Okulları" belirlenmektedir. 

 

Ülkemizde Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafın yürütülen etkinlikte, aday okullar arasında yapılan seçim sonucu *Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi* Akademik Kategoride **Yılın Girişimci Okulu **seçilerek, ülkemizi Avrupa'da temsil etmeye layık görüldü. 

12-14 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşecek Avrupanın en kapsamlı girişimcilik festivali GEN-E 2022'de seçilen okullar ilan edilecek.

Genç Başarı Eğitim Vakfı, 1999 yılından bugüne tasarladığı ve uyguladığı programlar ile,gençlerin girişimci zihin yapısına sahip bireyler olarak yetişmesini sağlayarak onları iş yaşamına hazırlamayı, küresel bakış açısı kazanmalarını hedeflemektedir.

İlköğretimden yüksek öğretim düzeyine kadar farklı yaş gruplarına yönelik yürüttüğü programlarda iş dünyasındaki profesyonellerin ve girişimcilerin programa aktif katılımlarını sağlayarak iş dünyası ve eğitim arasında köprü kurmaktadır.

Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından ülke genelinde düzenlenen GençBizz Lise Girişimcilik Programı Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülmektedir. Ayrıca 2019 yılından beri Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve bölge İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzalanan protokol kapsamında gençlere yönelik bölgede girişimcilik faaliyetleri yürütmektedir.

 

16-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2022 - Güncelleme: 16.03.2022 21:12 - Görüntülenme: 454
  Beğen | 3  kişi beğendi