BOCCE´de il ikincisi olduk

18-21 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan okul sporları Bocce İl Birinciliği müsabakalarında okul takımımız "Genç Erkekler" kategorisinde il ikincisi olmuştur. Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimiz Etkin EYÜBOĞLU, Hakan ALİYAZICIOĞLU, Ömür YILMAZ ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Zerrin EYÜBOĞLU ER´i tebrik ederiz. 9-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Rize´de yapılacak olan grup yarışmalarında ilimizi temsil edecek olan okul takımımıza başarılar dileriz.

BOCCE hakkında kısa bilgi;

BOCCE (Petank) ; Eğimi  olmayan kum, çakıl karışımı 15x4 mt ölçüsünde bir alanda oynanır. Oyun iki takım arasında oynanır. Takımlar 3 asil ve 1 yedek olmak üzere 4 kişiden oluşur. Oyuna başlayacak ekip yazı/tura ile belirlenir. Başlangıcı yapacak takımın oyuncusu, zemine çapı 35-50 cm kadar bir çember çizer ve hedef topu (pallino) 6 ila 10 metre arası bir uzaklığa atar. Tüm toplar, ayaklar bu çemberin içindeyken oynanır. Her iki ayakta yere temas etmek zorundadır. Amaç hedef topa en yakın olmaktır .  Hedef topa yakın atış yapan takım bekler diğer takım hedef topa yaklaşana kadar atışlarını yapar. Oyuncuların elindeki toplar bitince hedef topa yakın olan takım rakip takımın  topundan  daha yakın olan topu kadar sayı alır. Sayı alan takım diğer ele başlar oyun bu şekilde devam eder. Tüm oyunun sonunda 13 sayıya ulaşan maçı kazanır.

Yayın: 29.04.2016 - Güncelleme: 24.10.2017 09:11 - Görüntülenme: 756